Treceți la conținutul principal

Top 3 destinatii pe care imi doresc sa le vizitez

Este o perioada grea pentru fiecare dintre noi, stam in casa, citim, ascultam muzica, ne cultivam pasiunile si ne gandim la ce lucruri vom face cand vom fi din nou liberi. 
Mi-am propus sa ma deconectez de contextul actual si sa fac o lista cu top 3 destinatii pe care imi doresc sa le vizitez.
O sa incep cu o destinatie care este denumita patria campurilor de lavanda si a culturilor de maslini - Provence. Cu dealuri inmiresmate si vai fertile, culori orbitoare si lumina curata, Provence este laudata pentru toate darurile sale naturale. Peisajele superbe iti taie pur si simplu rasuflarea, intinzandu-se de la Gorges du Verdon - Grand Canyon al Europei - pana la maiestuoasa Fontaine de Vaucluse

Provence este locul ideal unde te poti bucura de un mic dejun linistit pe terasa umbroasa a unei cafenele, sa te joci boules sub teii din piata centrala, sa te plimbi printre tarabele pline de lavanda, miere si tesaturi traditionale provensale. Si nimic altceva nu este mai evocativ in Provence ca les villages perches, frumoase si pastrate in starea lor naturala, in zone precum Luberon. Explorarea unuia dintre satele vechi cu acoperisuri de teracota, vizitarea unei galerii de arta sau plimbarea pe campurile de flori sunt cateva dintre lucrurile care vor completa tabloul unei vacante de neuitat.
In acest tinut al placerilor senzoriale, abunda restaurante simple si frumoase. Insa cel mai bun mod de a savura un pepene aromat, cirese, rosii si branza brie este un picnic la umbra unui maslin unde te poti bucura de la vie en plein air.  
Provence abunda in destinatii frumoase, iar alegerea acestora poate fi o misiune dificila. Marsilia este impanzita de obiective turistice cele mai importante fiind Notre Damme de la Garde, Muzeul de istorie Naturala, Place Castellane si Vieille Charite. Nu trebuie ratata o plimbare prin Le Panier - centrul istoric al orasului. Aix-en-Provence este un oras mic si elegant, cu bulevarde largi, piete umbroase si lanuri de lavanda. Zona Orange este recunoscuta pentru impresionanta sa mostenire arhitectonica: arcul de triumf si teatrul fiind printre cele mai cunoscute ruine romane din lume. Iar in Arles accentul cade pe vestigiile romane si strazile sale intortocheate care au inspirat multe dintre picturile lui Vincent van Gogh. 
Ramanem in Europa, insa in alta zona, Toscana - paradisul podgoriilor, al campurilor pline cu maci, al crangurilor de maslini si colinelor scaldate de razele soarelui. Toscana este tot ce are Italia mai frumos. Florenta este un oras renascentist, Siena, citadela medievala perfecta a Italiei, iar San Gimignano, cel mai vestit catun. Are centre istorice de mai mica importanta printre care se numara LuccaPienza si Pisa si idilice peisaje rurale pentru care Italia este atat de adorata. 

Pe langa arta si arhitectura care abunda peste tot, Toscana dispune si de plaje cu nenumarate activitati in aer liber si unele dintre cele mai apreciate preparate culinare si sortimente de vinuri. Viareggio si Forte dei Marmi sunt doua dintre cele mai populare statiuni din nord, in timp ce Castiglione della PescaiaTalamone si exclusivistele Porto Ercole si Porto Santo Stefano sunt cele mai renumite statiuni din sud.
Situata in Marea Mediterana, la 87 km de Nisa si la numai 56 km de Italia, Corsica apartine in prezent Frantei, dupa ce vreme de cateva secole a fost a Italiei. 

Probabil cel mai bun mod de a absorbi mireasma regiunii Corsica este sa savurezi pe insertat un aperitiv pe terasa unei cafenele admirand localnicii care isi fac passegiata de seara, salutandu-si vecinii. Asemenea dialectului corsican, acest obicei este mai degraba italian decat francez, dar Corsica este mult prea independenta pentru a fi descrisa in vreunul dintre acesti doi termeni.
Corsica este un loc salbatic si frumos descris de multe ori ca un munte in mare. Este renumita pentru maquis, tufele si ierburile mici si aromatice care acopera mare parte  a insulei. Linia coastei este impresionanta, cu creste neregulate, plaje superbe si apa turcoaz. Porturile costiere precum AjaccioBastia si Bonifacio sunt pline de viata si de culoare. De asemenea, Corsica se bucura de golfulete izolate si de plaje pustii gata sa fie descoperite, iar muntii sunt un paradis al drumetiilor si al iubitorilor de natura.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bella Vita a Milano

Mi-am imaginat Milano ca fiind un alt oras italian cu stradute inguste, cu terase romantice la colt de strada, cu acel dolce far niente, dar nu a fost asa. Milano este o alta Italie, care munceste, care traieste cel mai bine, dar totusi vibranta, plina de viata. As putea spune ca este un oras contrastant. Pe de o parte abunda in expozitii de arta contemporana, festivaluri, concerte, viata de noapte, pe de alta parte, ramane un oras italian elegant, antic si romantic. Desi nu are nicio legatura cu sublimele frumuseti medievale ale Romei, Florentei sau Venetiei, am descoperit multe locuri care mi-au ramas in suflet; Piazza del Duomo care marcheaza centrul orasului, Galeria Vittorio Emanuele II, Castelul Sforzesco, Teatrul La Scala, magazine exclusiviste, cladiri de birouri, atractii desprinse de cotidian, cafenele si restaurante.  Odata ajunsa in Milano, pasii m-au condus spre  Piazza del Duomo  care marcheaza centrul orasului si care este dominanta de  Domul din Italia , cea mai mare ca

Pentru a doua oara in Sicilia

Cand am ajuns pentru prima data in Sicilia mi-a placut atat de mult, incat eram convinsa ca voi reveni. Au trecut 8 ani de atunci. Nu am reusit sa ajung mai devreme deoarece de fiecare data alegeam sa calatoresc in alte locuri. Dar iata ca dorul de Sicilia, in special de Palermo nu mi-a dat pace si iata-ma petrecand din nou cateva zile minunate in acest oras incarcat de viata. Am regasit Palermo diferit fata de cum il stiam. Este un oras mai efervescent, tranzitat de mii de turisti,  incarcat de magazine, restaurante si cafenele cochete. A fost intotdeauna un centru cultural si istoric vibrant, dar schimbarile si dezvoltarea sa continua au adus noi valuri de activitate si vitalitate in oras. Mi-a fost dor sa ma ratacesc pe stradutele pline de culoare din zonele cele mai vechi ale orasului, sa revad Catedrala, Teatrul Masimo si portul vechi. M-am bucurat de atmosfera de pe Maqueda, mai ales dincolo de Quattro Canti unde am admirat cladirile din cele patru colturi impodobite cu fantani s

O zi in Florenta-orasul renasterii

Florenta mi-a oferit momente de neuitat care vor ramane in sufletul meu pentru totdeauna. Fiecare colt al orasului are ceva special si memorabil de oferit, de la monumentele sale celebre la strazile inguste pline de viata si de la operele de arta remarcabile la gastronomia delicioasa. Am simtit energia vibranta si unica a Florentei imediat ce am pasit pe strazile incarcate de istorie si cultura ce aveau sa ma conduca in Piazza del Duomo , una dintre cele mai iconice piete din Florenta. Am gasit Piazza foarte aglomerata si animata, plina de turisti admirand arhitectura impresionanta, artisti stradali care isi expun operele si vanzatori ambulanti care ofera suveniruri si alte produse. Piazza este dominata de Catedrala Santa Maria del Fiore care este cu siguranta unul dintre cele mai impresionante monumente din lume si este recunoscut pentru arhitectura sa magnifica si pentru dimensiunile sale impresionante. Pe langa aceste monumente remarcabile, piata mai adaposteste si Baptisteriul San