Treceți la conținutul principal

Unde mananci in Mirador de San Nicoals

Dupa ce ai luat la pas toate stradutele cartierului Albaicin, printre casele albe cu flori bouganvillea la ferestre, carmenes cu gradini luxuriante, bazare pline de suveniruri si esente parfumate, nimic nu poate fi mai relaxant decat un moment de respiro la unul din restaurantele din Mirador de San Nicolas.
Mirador de San Nicolas abunda in restaurante si terase unde te poti bucura de o experienta culinara de neuitat, iar multe dintre ele ofera privelisti superbe asupra fortificatiilor Alhambra si muntilor Sierra Nevada.
Restaurantul Balcon de San Nicolas este locul ideal unde te poti bucura de bucataria andaluza, apreciata in intreaga lume pentru simplitatea si prospetimea ei.


Restaurantul are o terasa-balcon impresionanta cu 10 mese si vederi panoramice minunate iar meniul ofera clientilor preparate pe gustul tuturor: calmar prajit - 18 euro, peste aurit - 18 euro, fructe de mare si legume - 25 euro, cod gitano - 25 euro, bere si bauturi racoritoare - 2,50 euro.



Un exemplu tipic de meniu andaluz poate incepe fie cu o delicoasa cazuelita cu branza topita, o salata fresh cu nuci, mango si branza de capra sau cu o supa gazpacho delicioasa. Apoi poti continua cu celebrul Torre Pio Pio-pui asezonat cu ierburi fine si ardei verzi si rosii sau comanda o moussaka, o reteta pe baza de vinete, carne de vita gratinata cu rosii si sos bechamel si branza. De asemeena poti opta pentru jambon iberico sau tapas. 
Calle Atarazana Vieja 4
Restaurantul Estrellas de San Nicolas combina decorul modern cu caldura frumoaselor tavane din lemn. Are o terasa belvedere la Alhambra si mese in spatele restaurantului, dar fara vedere. 

Meniul propune clientilor un fusion intre bucataria andaluza si cea franceza. Poti opta pentru preparate precum Salmorejo (piure de rosii si paine) - 10,50 euro, salata de branza de capra - 12,50 euro, vinete cu miere - 11,50 euro, tarta de ton - 19,50 euro. 
Callejon Atarazana 1 
La cativa metri de Mirador de San Nicolas, se afla restaurantul El Aqua de Granada care ofera vederi panoramice spectaculase asupra orasului andaluz. Meniul propune clientilor preparate rafinate precum medalion Mousse de Pato cu pasta de anghinare si masline verzi, salata Serrana - cu rosii, ceapa, inimioare de palmier si sunca Serrano, Salata Caprese - tomate, mozzarella si busuioc, somon fume cu marar, Al Roquefort cu fructe uscate, fondue siciliana - cu rosii, masline, ardei si hamsii.
Placeta del Aljibe de Trillo 7  

Restaurantul Huerto de Juan Ranas. Cu o terasa cu aproximativ 20 de mese si vederi minunate asupra palatelor, restaurantul propune un meniu in mare parte cu specialitati traditionale arabesti. Preturile pentru felurile principale sunt in jur de 22-26 de euro. 
Calle Atarazana Vieja 6

Pentru preturi mai rezonabile, o atmosfera relaxanta si preparate tipice dar fara vederi panoramice, alege Restaurant el Mirador. Aici poti opta pentru: calamari prajiti - 9,50 euro, hamsii prajite - 8,90 euro, salata de Cezar - 6,50 euro, Salmorejo - 4,50 euro. 
Plaza Cementerio de San Nicolas 8

Locuri de suflet pentru tine

Citeste si:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bella Vita a Milano

Mi-am imaginat Milano ca fiind un alt oras italian cu stradute inguste, cu terase romantice la colt de strada, cu acel dolce far niente, dar nu a fost asa. Milano este o alta Italie, care munceste, care traieste cel mai bine, dar totusi vibranta, plina de viata. As putea spune ca este un oras contrastant. Pe de o parte abunda in expozitii de arta contemporana, festivaluri, concerte, viata de noapte, pe de alta parte, ramane un oras italian elegant, antic si romantic. Desi nu are nicio legatura cu sublimele frumuseti medievale ale Romei, Florentei sau Venetiei, am descoperit multe locuri care mi-au ramas in suflet; Piazza del Duomo care marcheaza centrul orasului, Galeria Vittorio Emanuele II, Castelul Sforzesco, Teatrul La Scala, magazine exclusiviste, cladiri de birouri, atractii desprinse de cotidian, cafenele si restaurante.  Odata ajunsa in Milano, pasii m-au condus spre  Piazza del Duomo  care marcheaza centrul orasului si care este dominanta de  Domul din Italia , cea mai mare ca

Pentru a doua oara in Sicilia

Cand am ajuns pentru prima data in Sicilia mi-a placut atat de mult, incat eram convinsa ca voi reveni. Au trecut 8 ani de atunci. Nu am reusit sa ajung mai devreme deoarece de fiecare data alegeam sa calatoresc in alte locuri. Dar iata ca dorul de Sicilia, in special de Palermo nu mi-a dat pace si iata-ma petrecand din nou cateva zile minunate in acest oras incarcat de viata. Am regasit Palermo diferit fata de cum il stiam. Este un oras mai efervescent, tranzitat de mii de turisti,  incarcat de magazine, restaurante si cafenele cochete. A fost intotdeauna un centru cultural si istoric vibrant, dar schimbarile si dezvoltarea sa continua au adus noi valuri de activitate si vitalitate in oras. Mi-a fost dor sa ma ratacesc pe stradutele pline de culoare din zonele cele mai vechi ale orasului, sa revad Catedrala, Teatrul Masimo si portul vechi. M-am bucurat de atmosfera de pe Maqueda, mai ales dincolo de Quattro Canti unde am admirat cladirile din cele patru colturi impodobite cu fantani s

Una giornata a Firenze

Florenta mi-a oferit momente de neuitat care vor ramane in sufletul meu pentru totdeauna. Fiecare colt al orasului are ceva special si memorabil de oferit, de la monumentele sale celebre la strazile inguste pline de viata si de la operele de arta remarcabile la gastronomia delicioasa. Am simtit energia vibranta si unica a Florentei imediat ce am pasit pe strazile incarcate de istorie si cultura ce aveau sa ma conduca in Piazza del Duomo , una dintre cele mai iconice piete din Florenta. Am gasit Piazza foarte aglomerata si animata, plina de turisti admirand arhitectura impresionanta, artisti stradali care isi expun operele si vanzatori ambulanti care ofera suveniruri si alte produse. Piazza este dominata de Catedrala Santa Maria del Fiore care este cu siguranta unul dintre cele mai impresionante monumente din lume si este recunoscut pentru arhitectura sa magnifica si pentru dimensiunile sale impresionante. Pe langa aceste monumente remarcabile, piata mai adaposteste si Baptisteriul San