Treceți la conținutul principal

Rafinament si eleganta la Monte Carlo


Montecarlo farmeca prin atitudine si aleganta fiind o destinatie ideala pentru cei care prefera vacantele stilate.  Locul m-a fascinat de la strazile deosebit de curate la masinile si ambarcatiunile de lux foarte numeroase. Locul este asociat cu bogatia, stralucirea si glamour-ul si este gazda celor mai prestigioase evenimente, de la sport la muzica si moda.
Primul contact cu Monte Carlo a fost gara sapata in piatra. Pentru a ajunge la strada a trebuit sa urc doua randuri de scari rulante. Trenul este cea mai buna varianta de a ajung la Monte Carlo. Din Nice cu trenul faci aproximativ 20 minute, iar cu masina ajungi sa faci chiar si 3 ore daca este aglomerat.




Le Grand Casino de Monte Carlo, un loc preferat de cineasti si jucatori de mare clasa, este opera arhitectului francez Charles Garnier si a constituit ani la rand principala sursa de venit a principatului Monaco. Acesta include sala de cazinouMarele Teatru (Opera) din Monte-Carlo si sediul companiei de balet Les Ballets de Monte Carlo.

Daca vrei sa vizitezi cazinoul trebuie sa stii ca se impune un dress-code, tinuta cocktail pentru doamne, sacou si cravata pentru barbati. Nu intra in prima parte a zilei, amana pana mai pe seara cand atmosfera este mai animata. Interiorul cazinoului este diferit de salile de cazinouri obisnuite, avand candelabre din aur, ornamente si vitralii cu sculpturi ce confera un plus de eleganta localului. Dupa vizitarea cazinoului te poti delecta cu o cafea la celebra Cafe de Paris admirand gradinile luxuriante ce inconjoara cazinoul.

O vizita la Cazinoul din Monte Carlo dureaza o jumatate de ora si costa 10 euro.
In cazinou nu ai voie sa faci poze. Doar sa-l vizitezi si sa joci, daca vrei.
De la cazinou mi-am indreptat pasii pe Avenue de Monte-Carlo unde pe dreapta se inalta Teatrul Printesei Grace.

Dupa care am continuat spre port unde am admirat ambarcatiunile elegante ancorate frumos una langa alta. Vederea panoramica a principatului Monaco din port este absolut superba. Senzatia pe care ti-o ofera nu se poate descrie in cuvinte.


Monte Carlo este locul Ferrari-urilor si a limuzinelor de "fite". Cele mai multe le gasesti in parcarea din fata cazinoului, in special seara.


Monte Carlo nu este cunoscut doar pentru jocuri de noroc si cazinou ci si pentru activitati sportive si evenimente culturale. Daca esti pasionat de cursele Formula 1 afla ca in spatele cazinoului se afla Tunelul Larvotto prin care defileaza masinile in timpul etapei de Formula 1. Aici ai ocazia sa vizitezi si  colectia personala a Printului Albert de Monaco, care se poate vizita contra cost.

O opulenta ostentativa este oferita si de multitudinea de hoteluri somptuoase, printre care cele mai importante sunt Hotel de Paris si Hotel Hermitage, cu al sau foaier din gradina de iarna cu acoperis de stcila realizat de Gustave Eiffel.



Pentru o oaza de liniste si relaxare am ales parcul pozitionat in fata cazinoului care este amenajat ca o promenada cu palmieri si fantani arteziene. Si mai superb decat parcul este Gradina Japoneza. Este decorata cu flori frumos asortate si cu zone amenajate pentru pesti.



Locuri de suflet pentru tine

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bella Vita a Milano

Mi-am imaginat Milano ca fiind un alt oras italian cu stradute inguste, cu terase romantice la colt de strada, cu acel dolce far niente, dar nu a fost asa. Milano este o alta Italie, care munceste, care traieste cel mai bine, dar totusi vibranta, plina de viata. As putea spune ca este un oras contrastant. Pe de o parte abunda in expozitii de arta contemporana, festivaluri, concerte, viata de noapte, pe de alta parte, ramane un oras italian elegant, antic si romantic. Desi nu are nicio legatura cu sublimele frumuseti medievale ale Romei, Florentei sau Venetiei, am descoperit multe locuri care mi-au ramas in suflet; Piazza del Duomo care marcheaza centrul orasului, Galeria Vittorio Emanuele II, Castelul Sforzesco, Teatrul La Scala, magazine exclusiviste, cladiri de birouri, atractii desprinse de cotidian, cafenele si restaurante.  Odata ajunsa in Milano, pasii m-au condus spre  Piazza del Duomo  care marcheaza centrul orasului si care este dominanta de  Domul din Italia , cea mai mare ca

Pentru a doua oara in Sicilia

Cand am ajuns pentru prima data in Sicilia mi-a placut atat de mult, incat eram convinsa ca voi reveni. Au trecut 8 ani de atunci. Nu am reusit sa ajung mai devreme deoarece de fiecare data alegeam sa calatoresc in alte locuri. Dar iata ca dorul de Sicilia, in special de Palermo nu mi-a dat pace si iata-ma petrecand din nou cateva zile minunate in acest oras incarcat de viata. Am regasit Palermo diferit fata de cum il stiam. Este un oras mai efervescent, tranzitat de mii de turisti,  incarcat de magazine, restaurante si cafenele cochete. A fost intotdeauna un centru cultural si istoric vibrant, dar schimbarile si dezvoltarea sa continua au adus noi valuri de activitate si vitalitate in oras. Mi-a fost dor sa ma ratacesc pe stradutele pline de culoare din zonele cele mai vechi ale orasului, sa revad Catedrala, Teatrul Masimo si portul vechi. M-am bucurat de atmosfera de pe Maqueda, mai ales dincolo de Quattro Canti unde am admirat cladirile din cele patru colturi impodobite cu fantani s

Una giornata a Firenze

Florenta mi-a oferit momente de neuitat care vor ramane in sufletul meu pentru totdeauna. Fiecare colt al orasului are ceva special si memorabil de oferit, de la monumentele sale celebre la strazile inguste pline de viata si de la operele de arta remarcabile la gastronomia delicioasa. Am simtit energia vibranta si unica a Florentei imediat ce am pasit pe strazile incarcate de istorie si cultura ce aveau sa ma conduca in Piazza del Duomo , una dintre cele mai iconice piete din Florenta. Am gasit Piazza foarte aglomerata si animata, plina de turisti admirand arhitectura impresionanta, artisti stradali care isi expun operele si vanzatori ambulanti care ofera suveniruri si alte produse. Piazza este dominata de Catedrala Santa Maria del Fiore care este cu siguranta unul dintre cele mai impresionante monumente din lume si este recunoscut pentru arhitectura sa magnifica si pentru dimensiunile sale impresionante. Pe langa aceste monumente remarcabile, piata mai adaposteste si Baptisteriul San